Designing Scarcity
Ontwerp en innovatie in tijden van schaarste
2014
31
Aug

Als finissage van de tentoonstelling Designing Scarcity organiseert Het Nieuwe Instituut op 31 augustus een workshop waarin de tentoonstellingsinrichting door de deelnemers kan worden verwerkt tot nieuwe ontwerpen die ze mee naar huis kunnen nemen.Begeleider van de workshop is Thomas Lommée, de ruimtelijk vormgever van Designing Scarcity

2014
28
Aug

Jan Boelen, de curator van de tentoonstelling Designing Scarcity, ging in gesprek met een drietal ontwerpers uit Rotterdam over de rol die schaarste speelt als inspiratiebron en creatief vertrekpunt in hun werk en onderzoek. De ontwerpers die op deze avond aan het woord kwamen zijn Joep van Lieshout van Atelier van Lieshout, Césare Peeren van Superuse Studios en Digna Kossen van Foodcurators. 

2014
10
Jul

Op het eerste gezicht lijkt schaarste een toestand van gebrek aan grondstoffen of hulpmiddelen. Schaarste stelt dan aan ontwerpers in de eerste plaats de opdracht voor zuinigere, meer efficiënte ontwerpen.  Maar hulpmiddelen en grondstoffen bestaan niet zomaar als geïsoleerde goederen die onvermijdelijk opraken; ze zijn deel van complexe netwerken. Gebrek is in hoge mate een relationeel begrip.

2014
28
Jun
00:00
Rotterdam

Schaarste maakt vindingrijk. In het ontwerpLAB, op het Dek van Het Nieuwe Instituut, worden bezoekers (vanaf 9 jaar) uitgedaagd om zelf meer te ontwerpen met minder. Een beperkte hoeveelheid materialen biedt de deelnemers talloze mogelijkheden om een game te besturen.